23948sdkhjf

Bagere dropper ”heksepulveret”

Bagerne går tilbage til håndværket for at klare sig i konkurrencen med discountbutikker, supermarker og servicestationer.
Små håndværksbagere er lukket på stribe i de senere år. Nu satser mange af de tilbageværende på håndværket frem for ”heksepulver”. Gammeldags surdej er igen blevet en trend.

Oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard, mener, at det har stået sløjt til med håndværket hos mange af de små håndværksbagere, og det har kostet kunder og butikslukninger.

– Jeg plejer at sige, at os på omkring 50 år er generationen af tabte bagere. Vi er fra en tid, hvor det hele bare skulle gå lynhurtigt. I de glade tressere og halvfjerdsere blomstrede en industri op med alverdens mærkelige pulvere, som vi bare kunne putte i, og så syntes vi, at det var helt fantastisk. Vi lærte ikke fagets grundelementer, siger Erik Ellitsgaard.

– Vi er mange, der er gået ”back to basis. Der er heldigvis mange bagere, der har kigget på deres brød og sagt til sig selv, at det er lige så ringe som det ”henne på tanken”, det må jeg gøre noget ved. Dem, der ikke er vågnet op og har gjort noget, det er også alle dem, der er lukket, siger Erik Ellitsgaard.

Læs resten i Dansk Handelsblad
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093